Pejskaři, pozor! U Buštěhradu prý někdo nastražil návnady s hřebíky

Zdroj: Daniela Řečínská, Kladenský deník, 14. 2. 2013

Buštěhrad - Noční můra všech majitelů psů se nejspíše objevila u Buštěhradu. Místní zde při procházkách našli kusy návnad, které jsou otrávené, nebo do nich někdo zapíchal hřebíky. Po jejich požití údajně zemřeli už tři psi.

Jak řekla Kladenskému deníku starostka Lidic Veronika Kellerová, návnady ležely na poli mezi Buštěhradem a Lidicemi v místě, kde začíná nová buštěhradská zástavba. Varování pro majitele psů zatím nechala vyvěsit na webových stránkách obce a rozhlásit rozhlasem.

"O kom v Lidicích vím, že má psa, tak jsem mu hned tuto informaci zavolala. Doufám, že toho člověka najdou a bude přísně potrestán, protože ti psi vytrpěli své," uzavřela starostka.

O otrávených návnadách lidé hovoří i na Facebooku: 
"V Buštěhradu a na okolních polích někdo odhazuje návnady, které jsou otrávené, nebo je v nich hřebík. Jsou to kousky ryb. Už zemřela jedna fenka a dva psi. Je možné, že to bude i jinde," sdělují prostřednictvím sociální sítě.

"Jedinou zprávu, kterou o tomto případu mám, je jeden mail, který se odvolává na informace z psího útulku. To je vše co vím," uvedla starostka Buštěhradu Jitka Leflerová.

Majitelka psího útulku Bouchalka u Buštěhradu Eugénie Sychrovská o případech otravy také slyšela. "Prý to mělo být v lokalitě u hřiště okolo benzinky. Tam lidé hodně venčí. Zaslechla jsem, že už jsou čtyři psi mrtví. Baví se o tom všichni," uvedla Eugénie Sychrovská. "Podle mě to dělá nějaký důchodce, protože mu vadí psi, že štěkají. Žádného mladého člověka bych za tím nehledala," uzavřela majitelka psího útulku.

Miroslav Porš z Buštěhradu, majitel dobrmana, o otrávených návnadách zatím neslyšel. "Vesměs chodím psa venčit do Lidic, protože tam se s ním více projdu, ale je pravda, že poslední dobou chodím spíše po Buštěhradu. Ale mám ho na vodítku. Procházím se s ním zrovna za benzinkou a u hřiště," vyjádřil se Miroslav Porš.