V Buštěhradu přistáli Marťani, dětem přinesli zábavu a hry

Zdroj: Daniela Řečínská, Kladenský deník, 4. 6. 2012

Buštěhrad - Meziplanetární návštěvníci z Marsu se usadili na fotbalovém hřišti v Buštěhradu. Žádná invaze se však nekonala. Mimozemšťané malým účastníkům přinesli hry, zábavu a oslavu Dne dětí. V sobotu bylo také otevřeno nové hřiště s basketbalovým košem a tenisovou stěnou.

Den dětí oslavují v Buštěhradu tradičně. Organizuje ho kulturní komise a skauti. Jak řekl Kladenskému deníku Marťan Jiří Blesk, akce má vždy jiné téma. "Minule byli Indiáni nebo třeba Cesta do pravěku. S přípravami pomáhali také fotbalisté a technické služby. Je to spousta práce a zařizování," uvedl návštěvník z rudé planety.

Cestu na hřiště si našly desítky dětí různých věkových kategorii. Pro všechny bylo připraveno několik stanovišť s disciplínami, za jejichž splnění dostali soutěžící sladkou odměnu. A tak například účastníci skákali v pytlích, stříleli ze vzduchovky, trefovali se do nového basketbalového koše, zdolávali opičí dráhu či balancovali po provaze. Zájemci mohli také využít malování na obličej a pro každého nechybělo ani občerstvení. Děti si užívaly přes den, ale večer patřil dospělým. Ti se bavili na zábavě, při které jim hrála místní kapela Buštěhradská dráha.

Ruské kuželky, tenisová zeď a basketbalový koš. S tím vším si mohou buštěhradské děti hrát díky Jitce Mahovské. Ta sehnala od buštěhradských firem a jedné kladenské zhruba padesát tisíc korun na zařízení.

"Před pěti lety jsem ještě s dvěma maminkami postavili dětská hřiště: pro malé děti, pro větší a pro školku. A mě se zdálo, že zde chybí něco pro ty největší," vyjádřila se Jitka Mahovská. "Mé přání by bylo, aby zde mohli příchozí využívat třeba hokejbalové branky," dodala autorka projektu.