Dva lupiči s pistolí přepadli benzinku v Buštěhradu

Zdroj: Robert Božovský, Kladenský deník, 27. 12. 2010

Buštěhrad - Je neděle 26. prosince. Hodiny ukazují 19.30. Dva muži vstupují do benzinové čerpací stanice v Buštěhradu. Na obsluhu namíří střelnou zbraň a požadují peníze.

Jak Kladenskému deníku sdělila mluvčí policie Jana Šteinerová, dvojici pachatelů se podařilo v benzince uloupit přibližně dvanáct tisíc korun. "Poté vyšli ven a následně odjeli osobním vozidlem Škoda Octavia modré barvy s pražskou registrační značkou," uvedla policistka.

Při loupeži naštěstí nebyl nikdo zraněn. Policejní hlídky se dostavily ihned po oznámení na místo činu. "V současné době policisté případ vyšetřují s podezřením na spáchání loupeže. Po pachatelích intenzivně pátrají," sdělila Šteinerová.

Policie poskytla i popis obou násilníků. První z nich je přibližně ve věku 20 až 23 let, vysoký kolem 180 centimetrů. Má štíhlou postavu, oválný obličej, hnědé oči, větší rovný nos a hrubší pleť. Na sobě měl černou látkovou zimní bundu, riflové kalhoty světlé barvy, tmavé boty, šedé rukavice a černý hladký kulich.

Jeho asi dvacetiletý parťák je vysoký 170 centimetrů. Má také štíhlou postavu a oválný obličej, ale pleť hebkou. Oděn byl rovněž do černé látkové zimní bundy, modrých riflových kalhot a tmavých bot. Na hlavě měl černou, volně spuštěnou beranici.