V Buštěhradu křepčily lechtivé masky

Zdroj: Břetislav Kostka, Kladenský deník, 7. 2. 2010

Buštěhrad - Únor je odedávna spojen s maškarním veselím. V malé buštěhradské hospůdce ale neměli v pátek večer úmyslu napodobovat masopustní zvyky. Prostě se rozhodli udělat zábavu trošku odlišnou. Lechtivou maškarní veselici spojenou s vepřovými hody.

Učeň kuchař Pavel Jandovský z Makotřas si vzal akci za svou. V převleku za prostitutku se nenechal dlouho pobízet a parket byl jeho. "Učím se třetím rokem, zde mám praxi a chodím sem i na brigády. Jednu takovou akci jsem organizoval a osvědčilo se to. Lidé zahodí starosti za hlavu. Skvělé je, že většina lidí dorazí v převleku," řekl Pavel.

Muži v ženském přestrojení a ženy ve svádivých kostýmech odhalovaly při tancích ladné křivky. Příkladem šla i majitelka pořádající restaurace Iva Konopová. Coby bordelmamá, byla občas vtažena do tanečního reje.

"Lidé se chodí málo bavit. Příležitostí zde v Buštěhradu je poskrovnu a když už se něco koná, účast není velká. Na žádné akci nechybějí Pešulovi, Forejtovi, Karel Veselý a další. Mluví se o finanční krizi a je to znát. Restauraci jsem otevřela minulý podzim a neustále vymýšlím programy. Stále doufám, že lidé se vyčerpali o Vánocích a přijde lepší doba," svěřila se Iva Konopová.