Tucet Šťabajzen vyrazil dech návštěvníkům

Zdroj: Břetislav Kostka, Kladenský deník, 17. 1. 2010

Buštěhrad - Tradice uspořádat v buštěhradské sokolovně Country Expres trvá sedm roků. S tímto nápadem přišel zakladatel kapely Buštěhradská dráha kytarista a frontman Pavel Paustek First.

Kapela, kde se vystřídalo devatenáct muzikantů, má za sebou třináct úspěšných let. "Vystoupení na domácí půdě nenecháváme náhodě. Máme svůj fan klub, nemůžeme naše fandy zklamat. Každý z nás má na starosti co zařídit a udělat. Musíme připravit a vyzdobit sál, postavit pódium, zajistit hosty, občerstvení a tombolu a hlavně po zábavě všechno sklidit. Jen ty peníze nám scházejí," dodal Pavel First.

Všichni litovali, že se nemohla na pódiu ukázat zpěvačka Katka Eberlová, ale před vánocemi měla autohavárii a tak jí ještě dneska do zpěvu nebylo.

I letos přilákal tento hudební žánr hodně posluchačů a sokolovna praskala ve švech. Po hodině klidného muzicírování vlétlo do sálu doslova tornádo. To když na parket vběhlo dvanáct žen v nejlepších letech, vystřižených jako z Divokého západu. Vyhazování sukní odhalovalo ženské pozadí, nožky se vznášely do výšin a hluboké dekolty se nabízely samy. Závěrečná skladba Whisky to je moje gusto se nesla za skandování, ječení a aplausu všech přítomných ve stoje.

O takové překvapení se postaraly buštěhradské dámy Šťabajzny. "Vznikly jsme loni před šibřinkami. To jsme tancovaly Trnky, brnky. Kostýmy si šijeme sami, čeká nás další vystoupení na šibřinkách a to chceme tancovat na téma od Adama a Evy po létání do vesmíru," svěřila se vedoucí tanečnice Taťána Hrabinová.

Na řadu přišli hosté a ti to neměli po takové smršti vůbec jednoduché. Kapela Kudrnáči se ale nezalekla. Po chvíli si přiklonila přítomné na svou stranu a parket byl malý.

Průvodce večera Jiří Blesk, známý mezi domácími svými převleky, byl tentokrát střídmější, ale stejně nápaditý. "Drobné převleky a přeřeky, to mám rád. I moje žena Helenka je dnes v indiánském převleku. Nikdo ji nepřemlouval, ona je praštěná stejně jako já. To co dělám mě baví, myslím si, že na této úrovni to je slušné. Nosím kůži na trh sám, nikoho k tomu nepoužívám a nezneužívám," řekl Jiří Blesk.

Hodiny ubíhaly neskutečně rychle. Byla tu půlnoc a tradiční tombola. Radost měl snad každý výherce, ale tu největší Stanislava Čermáková z Kladna, která mohla odfrčet domů s hlavní cenou, dortovou mašinkou.