Buštěhradský pelíšek slaví páté narozeniny

Zdroj: (rob), Kladenský deník, 26. 4. 2008

Buštěhrad - Mateřské centrum Buštěhradský pelíšek dnes oslavuje páté výročí založení. Na hřišti Pelíšek při této příležitosti pořádá od 14 hodin zahradní slavnost s bohatým programem pro děti i rodiče.

Hlavní atrakcí bude představení Perníková chaloupka, kterou maminky slepí z domácího perníku. "Po jeho skončení si děti budou moci perník ze střechy oloupat stejně jako Jeníček a Mařenka v pohádce," uvedla za organizátory Daniela Swart.

V programu nebudou chybět balonková show, výuka lukostřelby, dílna facepaintingu, soutěže, skákací hrad a diskotéka pro děti.

Buštěhradský pelíšek pořádá čtyřikrát týdně dopolední hernu s názvem Hravé dopoledne či velmi oblíbené kurzy angličtiny pro maminky s hlídáním dětí. Pro děti je tu dále k dispozici jednou týdně tvořivý program Výtvarné kouzlení, kurz základů hry na zobcovou flétnu, pro nejmenší pak akce Dopoledne s písničkou.

Jednou měsíčně mateřské centrum organizuje minibazárek dětského oblečení. Loni se v centru konalo celkem 227 akcí, které navštívilo 2118 zájemců. Návštěvnost centra každý rok stoupá.