Sokolovnou znělo Prokopovo blues

Zdroj: (kos), Kladenský deník, 29. 4. 2006

Buštěhrad - Zastávka v čase je název hudebního pořadu buštěhradské skupiny Knezaplacení, který měl další, už jedenácté pokračování. Tentokrát v sokolovně vystoupil zpěvák a kytarista Michal Prokop se skvělým kytaristou Lubošem Andrštem a vynikajícím houslistou Janem Hrubým.

Michal Prokop byl znám v minulých letech jako politik. "Z aktivní politiky jsem od roku devadesát osm a to už je pár let. Jak to vidím ve sněmovně teď, tak mne politika moc neláká," uvedl známý zpěvák. Již několik let má Prokop v televizi vlastní pořad Krásný ztráty, kam zve k rozhovorům zajímavé hosty. "Ztráty připravuji se scénáristou Janem Lacinou a zabere to dost času. Je to hlavní náplň mojí činnosti. Trio, se kterým vystupuji, je příležitostná záležitost. Hrajeme spolu strašně dlouho, ale málo," uvedl hudebník. "V jistém věku člověk přemýšlí, jak si dál život uspořádat. Tak už pátým rokem bydlím ve Velké Dobré, ale v Buštěhradě jsem hrál poprvé. Další vystoupení mě čeká v Brně, kde budu křtít novou desku Poprvé a naposledy. To je můj druhý projekt, kde vystupuji s velkou kapelou. Všechno co dělám, dělám rád," řekl zpěvák a moderátor Michal Prokop.

V hodinovém vystoupení výborných muzikantů zazněly instrumentální skladby, známé písničky minulých let a bluesové rytmy. Je pouze škoda, že si do sokolovny nenašlo cestu víc lidí, kvalitní program by si určitě zasloužil větší diváckou pozornost.