Pohár vyhráli volejbalisté z Buštěhradu

Zdroj: redakce, Klatovský deník, 11. 3. 2006

Dvanáct volejbalových týmů mužů z Čech i Moravy se v Sušici sešlo na tradičním turnaji O pohár CK Evropa.

Sušice - Pořadatelem zajímavého klání u vysokých sítí byl tamní volejbalový oddíl TJ Sušice, který připravil pro účastníky výborné podmínky. Nejdřív se hrálo ve třech skupinách, pak o konečné pořadí.

Celkové prvenství si nakonec z tohoto 16. ročníku odváželi domů volejbalisté TJ Buštěhrad, na obhájce loňského prvenství, tým TJ Nová Včelnice, zbylo až sedmé místo.

V silné konkurenci si vedli zdatně i muži z pořádajícího oddílu TJ Sušice, kteří turnaj odehráli ve složení: František Pekhart, Martin Loužek, Vladislav Havránek, kapitán Čestmír Kříž, Tomáš Pajma, Josef Kankrlík a Luděk Naglmüller, a obsadili konečnou osmou příčku.

Skupinu A vyhráli bez jediného zaváhání hráči Zájezda, ze skupiny B postoupil z prvního místa do finále tým Buštěhrad, ale hodně ho potrápili volejbalisté TJ Volyně. Ve skupině C hrála domácí Sušice, která uhrála třetí místo, když v důležitém utkání se Sokolem Kdyně vyhrála a soupeře odsunula na čtvrtou, nepostupovou příčku. Bez ztráty setu a s devíti body postoupil do finále tým PVC Praha, který nakonec obhájil celkové loňské druhé místo v turnaji.

Druhý zástupce našeho okresu, muži VC Janovice, hráli ve skupině B a tentokrát nečekaně neuspěli. Skončili na nepostupovém čtvrtém místě, když rozhodující zápas s Krajánky (tento tým tvořili hráči ze Strakonic, Radotína a Sušice) prohráli a v turnaji už nepokračovali.

Závěrečné posezení v restauraci Bouchalka přispělo k utužení vzájemných vztahů. Poděkování patřilo na závěr pořadatelům, ale také sponzorům, kteří akci podpořili. Všichni se už těší na další ročník.

Konečné pořadí turnaje:

  1. TJ Buštěhrad
  2. PVC Praha
  3. TJ Zájezd
  4. Union Plzeň
  5. TJ Mokrá
  6. TJ Volyně
  7. TJ Nová Včelnice
  8. TJ Sušice
  9. Krajánci
  10. VC Janovice
  11. TJ Horní Slavkov
  12. Sokol Kdyně