Jízda Leo Poppera

Při příležitosti výročí 50ti let od smrti Oty Pavla (31. 3. 1973) připravil Sportovní výbor města na 18. června 50 kilometrový cyklistický výlet z Buštěhradu do Branova na Křivoklátsku, kde Ota Pavel chytal ryby. Trase vedle ve stopách památné jízdy jeho tatínka Leo Poppera z povídky Smrt krásných srnců, kdy jel za války na kole tajně z Buštěhradu do Branova ulovit srnce, aby se jeho kluci pořádně najedli před odjezdem do koncentračního tábora.

Po cestě čekalo několik zastavení se zajímavým povídáním našeho kronikáře a na místě pak prohlídka pamětní síně Oty Pavla a oběd v restauraci U rozvědčíka. Jízda byla otevřená všem věkovým kategoriím a každý účastník obdržel speciální upomínkovou medaily vyrobenou pro tuto příležitost. Pro ty, kteří na kole jet nemohli byla zajištěna z Buštěhradu i zpět autobusová doprava, takže se přidali i nesportující sousedé.

Milan Šumný si do Branova zaběhnul.

Někteří zdatní cyklisté jeli tam i zpět na kole, jiní si nechali naložit kolo do doprovodného vozidla a zpět jeli s "nesportovci" autobusem.

Velké poděkování patří Jirkovi Žitníkovi (Žíťovi)

 

Datum publikování: 8. 7. 2023