Zastávka v čase: Pacifik a Knezaplacení

Pro mě po delší době koncert v Buštěhradě. Dokonce dvojkoncert, jak bývá zvykem skupiny Knezaplacení. Skvělý nápad manažera, člena i sólisty, kytaristy Honzy Paulíka - pozvat vždy k vystoupení skupiny další hosty, obvykle profesionály, hvězdy. Tentokrát legendární Pacifik.

Nezatíženi omezeními (rouškami, dezinfekcemi, očkovacími certifikáty) jsme se my, diváci, sešli v pěkném prostředí zámku v zaplněném sále.

Po sólovém kytarovém vystoupení Honzy zahájila kapela Knezaplacení koncert svojí autorskou písní, a jak bylo slyšet, pro mnohé diváky ne neznámou. Směsice folku, country, blues i světového evergreenu těšila všechny přítomné více než hodinu. Krásný sametový a silný zvonivý hlas zpěvaček, jsou opravdu Knezaplacení a skutečným zážitkem. Originalitu zvuku skupiny dodává příčná flétna a bravurní výkony všech tří kytaristů. Po vzoru světových hvězd se nechali několikrát vytleskat a ochotně přidávali pro nadšené publikum.

Po krátké přestávce nastoupil Pacifik a ovládl náladu i vzpomínky diváků svými hity. Zakladatelka skupiny Helena Maršálková, obklopená vynikajícími muzikanty a zároveň zpěváky, připomněla svoje nestárnoucí písně a celý program byl protkán vtipnými glosami a historkami. K potěšení všech několikrát přidávali i na přání diváků a dostalo se jim uznání dlouhým potleskem.

Výborná zábava, hudební zážitek. Koncert jsem si užila naplno a Velrybářská výprava mě v uších doprovázela několik desítek kilometrů až domů.

Těším se zase brzy příště a přijďte taky!

 

  Dana Zvonařová, Nové Strašecí

 

Datum publikování: 9. 11. 2022

Autor článku: Dana Zvonařová, Nové Strašecí