Odpoledne s IZS

V sobotu 27. srpna 2022 přichystali buštěhradští hasiči společně se spolkem Hasiči Buštěhrad z. s. již třetí odpoledne s Integrovaným záchranným systémem.

Při chystání místa organizátoři již od rána s obavami sledovali meteoradar, a přesně v době začátku akce se přes Buštěhrad přehnala silná bouře, naštěstí však neměla dlouhé trvání a akce mohla s drobným zpožděním začít.

Začátek programu byl ve znamení oficiálního předání nového dopravního vozu starostkou města Danielou Javorčekovou veliteli JSDH Buštěhrad Tomáši Hofmanovi. Následovaly ukázky kynologů a působivé ukázky braškovských dětí, které předvedly hašení domu a ošetřování zraněné osoby. 

Během programu byli návštěvníci svědky skutečného ostrého výjezdu, kdy byla zličínská jednotka povolána k zásahu do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. 

Na závěr dne buštěhradští hasiči zaplavili pěnou s pomocí generátoru Turbon prostor před stánky, k ohromné radosti všech přítomných dětí. A jelikož po této pěnivé bitvě zůstalo ještě něco málo vody v cisterně, mohly si děti vyzkoušet i stříkání opavdovou hasičskou proudnicí. 

 

 

 

Datum publikování: 6. 10. 2022

Autor článku: Ing. Zbyněk Ledvinka

Autor fotografií: Kateřina Hofmanová, Jaroslav Pergl, Hedvika Servusová, Zbyněk Ledvinka, David Zabilka