Kalendář akcí: 22. 4. 2023

Kulturní akce

The Neighbours

Čas: 19:30

Místo konání: AktOFFka Art Club

Pořadatel: AktOFFka Art Club

Známé i méně známe jazzové skladby v podání buštěhradského sousedského uskupení The Neighbours.

 

Ostatní

Ukliďme Buštěhrad

Čas: 09:00 - 12:00

Místo konání: Buštěhrad

Pořadatel: Město Buštěhrad - výbor pro životní prostředí

I letos se připojujeme k celostátní akci.

Sejdeme se v 9:00 před Infocentrem na nádvoří zámku. Pytle pro vás budou nachystány, rukavice a pracovní oblečení si, prosím, vezměte vlastní.

Letos navíc proběhne soutěž o nejzvláštnější nalezený předmět a o největší nasbíranou hromadu odpadků.

Po úklidu se můžete přesunout na oslavy Dne Země, které budou probíhat od 12:00 na nádvoří před Vinotékou Sýpka.

 

Společenské akce

Den země

Čas: 12:00

Místo konání: Vinotéka Sýpka a zámecký park

Pořadatel: Veronika Šenová

Pojďme společně oslavit tento krásný svátek i v naší obci. 

Sejdeme se buď ráno při úklidu Buštěhradu, který organizuje Výbor pro životní prostředí, nebo následně v prostranství před Vinotékou Sýpka a v zámeckém parku v poledne nebo později. 

Den země je každoroční celosvětová událost zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí, která se koná vždy 22. dubna. 

Čeká nás spousta workshopů, mnoho květin, báječní Jeleni nelení, RC Pelíšek, Tvoření pískem,  místní jednotka dobrovolných hasičů se svým vybavením a technikou. Buštěhradští skauti nás naučí tvořit hmyzí domky, Klub zahrádkářů nás provede semínkovou štafetou, budeme si vyrábět hračky ze dřeva. A budou i LABORKY. CZ. To je parta, která která dělá pokusy pro zázraky přírody a doveze i vybavenou laboratoř. 

Samozřejmě i dobré jídlo a pití , které zajistí nejen Vinotéka Sýpka. Nemusíte vařit, můžete si dopřát hovězí hamburger, chřest, sushi a jiné dobré pokrmy. I káva a sladké bude. 

A samozřejmě i hudba. 

Přejme si hezké počasí 

 

Ke stažení:

 

Rostlinná štafeta Buštěhrad

Čas: 12:00 - 18:00

Místo konání: Nádvoří před Vinotékou Sýpka

Pořadatel: Lenka Švecová

Rostlinná štafeta

Už se to u vás doma hemží pokojovkami a nevíte kam s nimi, přemýšlíte o novém úlovku nebo naopak potřebujete vašemu domovu doplnit nějakou tu kytičku? Přijďte na první ročník rostlinné štafety a podělte se s ostatními o rostliny, o které už nemáte zájem, máte v přebytku nebo jen rádi rozpěstováváte a posíláte dále. Vůbec ale nevadí, pokud zrovna nemáte co přinést, i tak si můžete cokoliv vybrat a něco odnést.

Co můžete nosit? Jakékoliv pokojové rostliny, sazeničky, řízky nebo i odkopky kytiček ze zahrádky a samozřejmě semínka. Určitě se tady najde i nový domov pro nepoužívané květináče a obaly nebo další doplňky spojené s pěstováním.

Nezapomeňte s rostlinami poslat i novým majitelům příběh rostliny, např. co to je za druh, co má ráda a co naopak a proč ji třeba posíláte dále. Stačí vyrobit malou cedulku nebo přilepit vzkaz na květináč, fantazii se meze nekladou ???? Pro ty, kteří by zapomněli, budou na místě připraveny propriety na výrobu cedulek k rostlinám.

Na štafetě na viděnou!

 

Z okolí

Hobby výstava

Čas: 10:00 - 15:00

Místo konání: Sál "U Korychů", Velké Přílepy

Pořadatel: Sdružení PRO Přílepy

Akce slouží k propagaci koníčků a zájmové tvořivé činnosti hlavně mezi dětmi a mládeží a to formou výstavy výsledků Vašich hobby

Ke stažení:

 

V. výstava Retro kočárků - Lidice

Termín: 22. 4. 2023 10:00 - 30. 4. 2023 17:00

Místo konání: OÁZA Lidice, Josefa Stříbrného 162

Pořadatel: Oáza Lidice

Zveme vás na již V. výstavu Retro kočárků a hraček z minulého století.

Jedná se o exponáty ze sbírky Jany Hanzlíkové/Pernerové.

Výstava bude zakončena Spanilou jízdou s retro kočárky, která proběhne 1. 5. v 11:00 h. Kočárky je možné si i zapůjčit, registrace je možná na tel.: 603 557 725 nebo 773 280 872.