Kalendář akcí: 19. 4. 2023

Kulturní akce

Výstava fotografií PTAČÍ SVĚT okem Jana Hory

Čas: 17:30 - 18:30

Místo konání: Zámek Buštěhrad, Revoluční 1

Pořadatel: Město Buštěhrad

Ve středu 19. dubna od 17.30 hodin srdečně zveme na vernisáž výstavy fotografií Ptačí svět okem Jana Hory  ve výstavních prostorách 1. patra zámku Buštěhrad. Připravujeme podrobnosti.

Ke stažení:

 

Vzdělávací akce

Jedinečný Český ráj - promítání filmu

Čas: 19:00 - 21:00

Místo konání: Zámek Buštěhrad, Revoluční 1

Pořadatel: Město Buštěhrad

Filmový dokument "Jedinečný Český ráj" v devadesáti minutách přibližuje kulturní, historické a především ekologické hodnoty této chráněné krajinné oblasti. Uvede jej a přítomen bude i jeden ze spoluautorů filmu, buštěhradský rodák Pavel Barták, který v současnosti působí jako lektor ekologické výchovy při SEV Český ráj. Zde se jako průvodce v "Klenotnici" v muzeu Nová Paka specializuje na zpracování minerálů, polodrahokamů a drahokamů vyskytujících se regionu Českého ráje. 

Uvedení tohoto zajímavého dokumentárního filmu, které proběhne ve středu 19. dubna od 19:00 hodinzámeckém sále zámku Buštěhrad, je součástí celosvětového Dne Země, který každoročně připadá na sobotu 22. dubna a je slaven již od r. 1970 celkem ve 193 zemích světa. Jeho smyslem je motivovat k ochraně, péči a zachování ekologických a kulturních hodnot i pro budoucí generace. 

Vstupné je dobrovolné, po promítání bude i čas na bližší dotazy zájemců a rozhovory se spoluautorem filmu.