Kalendář akcí: 4. 12. 2018

Kulturní akce

Petr Šika - Cesta světla

Čas: 18:00 - 20:00

Místo konání: 1. patro Buštěhradského zámku

Pořadatel: Petr Šika

Srdečně zveme na vernisáž výstavy provazových kompozic.

Vernisáž doplní projekce a vystoupení autora.

Výstava bude k vidění do 10. 1. 2019.

 

Buštěhradský filmový klub uvádí: Zpívání v dešti

Čas: 19:00 - 21:30

Místo konání: Informační centrum Buštěhrad

Pořadatel: Buštěhradský filmový klub a Městská knihovna Buštěhrad

Jeden z nejslavnějších klasických muzikálů v hlavní roli s Genem Kellym (režie Stanley Donen a Gene Kelly) vypráví humorný příběh z Hollywoodu 20. let 20. století. Produkční společnost, která se věnovala výrobě němých filmů, se musí vyrovnat s příchodem zvuku, ale ani technici a hlavní herecké hvězdy nejsou připraveni na novou zvukovou éru.

Vtipný, romantický příběh hlavního hrdiny Dona Lockwooda (Gene Kelly), jeho hvězdné kolegyně Liny Lamont (Jean Hagen) a drzé začínající herečky Kathy Selden (Debbie Reynolds) je prokládán legendárními tanečními a hudebními čísly. Zpívání v dešti je dodnes citováno a parafrázováno ve filmech i televizi a Americká filmová akademie ho zařadila na seznam nejlepších 100 amerických filmů všech dob.

Film získal v roce 1953 dvě nominace na Oscara (Jean Hagen – vedlejší herečka a Lennie Hayton –muzikálová hudba a dvě nominace na Zlatý globus z nichž jednu proměnil – Donalld Ó Connor – nejlepší herec.

 

Sportovní akce

Mikulášské hokejbalové soutěžení

Čas: 15:00

Místo konání: Malé hřiště v areálu SK Buštěhrad

Pořadatel: HBC Buštěhrad Rytíři

Sportovní oddíl z.s HBC Buštěhrad Rytíři zve sportovní nadšence všeho věku na předmikulášské soutěžení o malé ceny dne 4. prosince na malém hřišti vedle fotbalového hřiště Buštěhrad od 15:00 h do ukončení soutěžení.