Kalendář akcí: 16. 5. 2018

Kulturní akce

Současná česká mozaika - výstava

Termín: 6. 4. 2018 10:00 - 30. 5. 2018 16:00

Místo konání: Sýpka Buštěhrad - galerijní prostory

Pořadatel: Město Buštěhrad, Art a Craft Mozaika

Upozornění v případě nepřítomnosti dohledu.

Kontakt: Hedvika Servusová - 733 42 42 55

 

Nevolejte prosím Vinotéku Sýpku !

Výstava bude otevřena vždy v úterý, pátek a sobotu od 10:00 - 16:00 hod - dodržujte prosím stanovené dny a časy !!

Na základě setkání jednotlivců, kterým není osud mozaiky lhostejný, vznikl spolek Art a Craft Mozaika, z.s. Již sedmým rokem se zasazuje o popularizaci a propagaci muzívního umění prostřednictvím výstav, workshopů, přednášek či publikací, ale také péčí o muzívní dědictví či vlastní autorskou tvorbou jednotlivých členů.

Věříme, že i předkládaná výstava nadchne pro umění mozaiky i Vás!

Magdalena Kracík Štorkánová,
zakladatelka spolku

Art a craft Mozaika
Veronika Vichterová

Výstavu v našem městě pro Vás zajišťuje Art a craft Mozaika ve spolupráci s Městem Buštěhrad a dobrovolníků z řad občanů města a členů spolků. Děkujeme dámám a pánům z Věčně mladých seniorů za zajištění otevíracích hodin výstavy, Martinu Kosovi za organizaci, Víťovi Helískovi za veškerou podporu a za poskytnutní prostor Sýpky Buštěhrad.

 

Buštěhradský filmový klub uvádí: Ostře sledované vlaky

Čas: 19:00 - 21:00

Místo konání: Spolková místnost městské knihovny

Pořadatel: Buštěhradský filmový klub a Městská knihovna Buštěhrad

Buštěhradský filmový klub srdečně zve všechny příznivce dobré kinematografie na legendární československý film Jiřího Menzela z roku 1966 na motivy novely Bohumila Hrabala Ostře sledované vlaky. Nezapomenutelná komedie a drama, jež je zároveň hereckým koncertem pro Josefa Sommera a mladičkého Václava Neckáře, získala Oscara za nejlepší zahraniční film - dobová reakce pana režiséra:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10266819072-vypravej/ve-stopach-doby/1968/133-jiri-menzel-ziskal-oscara-za-ostre-sledovane-vlaky/

Večer uvede dramaturg BFK a filmový režisér Pavel P. Ries v 19.00 hodin. Promítání se mohou zúčastnit i nečlenové filmového klubu za jednorázový členský příspěvek na činnost BFK v ceně 45,- Kč.  

 

Divadelní spolek Zákolany: Plešatá zpěvačka

Čas: 20:00 - 22:00

Místo konání: Restaurant U Bečvářů, 1. patro

Pořadatel: Divadlo KiX

Divadlo KiX srdečně zve všechny příznivce divadla na představení Divadelního spolku Zákolany s proslulou hrou E. Ionesca: Plešatá Zpěvačka. Představení začíná ve 20:00 hodin, vstupné je dobrovolné.

 

Společenské akce

Český den proti rakovině

Čas: 08:00 - 16:00

Místo konání: Městská knihovna a ulice města Buštěhrad

Pořadatel: Věčně mladí senioři, Městská knihovna

Spolek Věčně mladí senioři a knihovna města Buštěhradu opět vyrážejí do ulic, aby oslovili své spoluobčany s dobrovolnou sbírkou v rámci 22. ročníku Českého dne proti rakovině – nejstarší sbírky v ČR, která se pravidelně koná již od roku 1996.

Cílem této sbírky je zejména přinést veřejnosti informace o prevenci (letáčky) a získat prostředky k boji proto rakovině (prodejem tradičních žlutých kvítků se stuhou), a to na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.

Hlavním tématem letošní sbírky jsou nádory tlustého střeva, barvou stužek je letos vínová, minimální cena (příspěvek) na kytičku je 20,- Kč.

Více o letošní sbírce (informace, publikace, aj.: https://www.denprotirakovine.cz/letosni-sbirka/