Děti ze základní školy Buštěhrad předaly cenu vítězi jednoho z dostihových závodů v Chuchli

Zdroj: Alena Spilková, Kladenské listy, 3. 6. 2014

Poslední květnovou neděli se zúčastnily děti ze základní školy Oty Pavla Buštěhrad, spolu s rodinnými příslušníky, zajímavého dostihového závodu. Ten se jel ve Velké Chuchli, pod názvem Buštěhradská podkovička. Proč právě tento název?

V minulém roce přišly povodně, které se bohužel dotkly také chuchelského dostihového závodiště. Tehdy se děti z buštěhradské základní školy, spolu se svými učiteli rozhodly, že se koníkům pokusí alespoň trochu pomoci. Všichni společně se pustili do výroby různých dárkových předmětů, které poté prodali během speciální charitativní akce. Za vydělané peníze zakoupili tlakový čistič WAP, který poslali do chuchelského závodiště, aby tak pomohli vyčistit stáje a koně se mohli co nejdříve vrátit.

Ředitel chuchelského závodiště Petr Drahoš poslal tehdy dětem děkovný dopis a také pozvánky na dostihy a drobné dárky. Letos dostaly děti pozvání do Chuchle znovu s tím, že se poběží závod, pro který si měly vymyslet název. A právě tehdy vznikla Buštěhradská podkovička. Děti si vyrobily bláznivé klobouky a dostaly také možnost předat vítězi Buštěhradské podkovičky, která se bude běhat každý rok, cenu, kterou pro samy vyrobily.

Vítězem se stal žokej Petr Foret, který od dětí cenu, keramickou školu s kapkami vody, přebral. Ředitel závodiště jim znovu poděkoval a ujistil je, že každý rok mohou za to, co pro koně udělaly, navštívit dostihy zdarma.