Hrálo se o Letní pohár

Zdroj: Vedení klubu SK Buštěhrad, Náš region. Roč. 2, č. 13, 4. 7. 2007

Na závěr soutěžního ročníku 2006-2007 uspořádal 23. a 24. června oddíl kopané SK Buštěhrad turnaj o Letní pohár města Buštěhradu.

Zúčastnila se jej mužstva AFK Horoměřice, Sokol Středokluky, Slovan Dubí a samozřejmě domácí SK Buštěhrad. Utkání řídila mladičká trojice sudích: Pejša, Švagr a Hlavnička.

Po rozlosování změřila své síly nejprve mužstva Sokol Středokluky se Slovanem Dubí. Z utkání vzešel jen jediný gól, který za Dubí vstřelil Větrovec. Střelnici si ve druhém zápase proti Horoměřicím otevřeli domácí, kteří se radovali celkem 6x, když Tomáš Rohla (nejlepší hráč turnaje) proměnil svůj hattrick. Martin Mildorf skóroval 2x, Petr Hrubý 1x a za Horoměřice 1x Pertlík.

Následující den se v hektickém střetnutí o 3. místo popraly Středokluky s Horoměřicemi. Za stavu 4:1 pro Středokluky (Bakahattrick, Cvikr) však Horoměřice překvapivě srovnali stav utkání na 4:4 (Kudernatsch, Vašík, Kratochvíl a Fejfar). Po penaltovém rozstřelu ale putoval bronzový pohár přeci jen do Středokluk.

Ve finále postrádali buštěhradští vystřílené nábojnice z předchozího dne, a tak vítězný pohár nad hlavu pozdvihli borci z Dubí, kteří brankami Doubnera a Vimra zaslouženě turnaj vyhráli. Gratulujeme!

Všechna utkání proběhla v přátelském, po sportovní stránce korektním duchu, a turnaj tak byl důstojnou tečkou za právě skončenou sezonou.