Sokolovna akce města neodmítá

Zdroj: Břetislav Kostka, Kladenský deník, 5. 2. 2007

Buštěhrad - Plesová sezona je v plném proudu. V sobotu tak zatěžkávací zkouška čekala například stařičkou buštěhradskou sokolovnu. Je to jediný sál pro dvouapůltisícové město. Před začátkem plesu zdejšího městského úřadu měli plné ruce práce Jitka Menclová, Hanka Soukupová i Antonín Kadlec.

"Ples městského úřadu je pořádán už šestý rok. Je škoda, že přichází víc přespolních než domácích. Vždyť to děláme pro pobavení lidí. Muzika, program i tombola se sto sedmdesáti cenami bude stát za to. Lví podíl má pan Kadlec, který sháněl peníze a sponzory," uvedla buštěhradská rodačka a předsedkyně finančního výboru Jana Zemanová.

Vedle pódia byly vystaveny tombolové ceny. Nedaly se přehlédnout tři devítikilové šunky, ovocné dorty, dárkové předměty a nespočet dalších dobrot, a to i v tekutém stavu.

Zálusk na hlavní výhru měl také vedoucí technických služeb Zdeněk Formánek. "To nejhorší je za námi, ale nestíháme. Nejdřív sníh a pak vichr. S jednou multikárou a sedmi lidmi máme co dělat, ale s pomocí zemědělců jsme to zvládli. Velké problémy máme s vandalismem. Jen za poslední dobu bylo ukradeno šestnáct kanálových poklopů a zničena autobusová čekárna," postěžoval si při výčtu starostí, které musí řešit v zaměstnání.

V zákulisí netrpělivě čekali na své vystoupení tanečníci z kladenského klubu Harmonie Aneta Míšková a Michal Hažlinský. Ten poprvé s novou partnerkou předvedl sambu, rumbu a jive. Kapela All Right Band se vrátila do sokolovny už poněkolikáté. "Hrajeme třicet let takovou muziku, ve které jsme vyrůstali. Lidé začínají na zábavy chodit, bohužel televizní kultura převládá," řekl muzikant Pavel Mencl.

Parket se zaplnil, a tak mohl starosta města Václav Nový provést svou kolegyni Jitku Mahovskou, předsedkyni grantového a dotačního výboru "Jsem mizerný tanečník, nasadím ploužák a jedu," řekl na omluvu starosta.

"Optimální je, působit na radnici tak dvě volební období, aby se dodělaly projekty, které jsou načaté. Formou dotazníků a anket se pak občanů ptáme, jaké oni vidí priority. Méně mohu souhlasit s tím, jakým způsobem byl koncipován územní plán města, kdy se prosadily zájmy různých soukromých subjektů. Naší vizí je zachovat v Buštěhradu venkovský styl bydlení. Získali jsme důležitých pětadevadesát procent dotací na kanalizaci, ale i tak to znamená pro město zátěž zhruba třiceti milionů korun. Dále se nám podařilo prosadit do programu záchrany kulturního dědictví rekonstruovaný zámek," uvedl starosta.