Kalendář akcí: 18. 11. 2016

Kulturní akce

Přes přísný zákaz dotýká se sněhu

Čas: 20:00 - 23:00

Místo konání: Restaurant U Bečvářů, 1. patro

Pořadatel: Divadlo KiX

Divadlo KiX uvádí premiéru nové divadelní hry

PŘES PŘÍSNÝ ZÁKAZ DOTÝKÁ SE SNĚHU

Pozor, další „výroční inscenace“ amatérského souboru Divadlo KiX je konečně z pera českého autora! Slavný dramatik, scénárista, herec a divadelní režisér Antonín Procházka byl tak laskav, že nám bez nároků propůjčil svouhru k nastudování. Doufáme, že výsledek pilné práce našeho souboru jej potěší, stejně jako všechny diváky.

V koloritu staršího činžovního domu se odehrává paradigma současnosti, do něhož se vrací odsouzenec Eda, účetní zaniklé firmy, obtěžkán nezapomenutelnými zkušenostmi z nápravného zařízení. Manželka Nina, která své dlouhé osamění řešila bláznivou nevěrou s ženatým Erikem, hráčem na triangl, je čím dál víc překvapena vlastními pocity. Do poněkud napínavé situace vstupuje trochu staromódní majitelka činžáku Edita, nacházející překvapivě svou novou životní perspektivu. Pro návrat „odsouzenečka“ do normálního života je na místě agilní pracovnice mediační a probační služby Ester. Jistě také mile překvapí policista se vztahem ke světu umělecké kultury. A panoptikum též dobře doplňuje i zloděj-bytař Jarda Sklo nebo hrůzostrašný příslušník ruské mafie, přítelkyně po telefonu či podváděná Erikova manželka Naděžda.

I tato hra opět předkládá diváctvu nespočet otázek: Jsou chlebíčky s vajíčkem lepší než ty s kaviárem? Co je normální a co vlastně ne? Je snazší převléci se za Santa Klause nebo za Dědu Mráze? Jsou homosexuálové citlivější než heteráci? Jak je možné, že láska netaje tak rychle, jak sněhuláci v březnu? Je octan hlinitý chutnější než kyselina sírová? Je při forte celého symfonického orchestru triangl opravdu tak dobře slyšet? Jsou policajti paka, přestože poslouchají i Brahmse? Proboha, lze vůbec porovnávat modelku Naomi Campbell s Gagarinem?

Zdají se Vám ona dilemata trochu vykonstruovaná? Ba ne, takový je život, v mnohém tak paradoxní až šokující. Staňte se, společně s autorem a s námi, alespoň na chvíli jeho pečlivými pozorovateli!

A pak už Vás skoro nikdy nic nemůže překvapit. Protože, fakt, kdo krade, ten nelže.

Jiří Blesk

Termíny představení
  • 17. 11. od 19 hod. (KAPACITA JIŽ NAPLNĚNA!)
  • 18. 11. od 20 hod.
  • 19. 11. od 19 hod.

Hrajeme opět v restauraci U Bečvářů.

Vstupné je zcela dobrovolné, avšak rezervace je vzhledem k omezené kapacitě sálu nutná. Vstupenky můžete objednávat od 5. 11. buď e-mailem: rezervace@divadlokix.cz nebo telefonicky na čísle +420 774 172 826 (13-18 hod).

Více informací najdete na www.divadlokix.cz