Odvážné děti si užily zábavu i napětí ve Strašidelném zámku

Zdroj: Kateřina Nič Husárová, Kladenský deník, 2. 11. 2019

Spolek Buštěhradský pelíšek uspořádal v pátek odpoledne a v podvečer první ročník haloweenského setkání pod názvem Strašidelný zámek. Desítky capartů i dětí školou povinných dorazily do zámku v doprovodu rodičů či prarodičů, aby si zde vyrobily bubáčky z balonků, dále děti lovily čokoládové oči z pilin, shazovaly tenisákem strašidýlka a lovily magnetem netopýry. Poté, co se v zámku příchozí dostatečně zabavili, je po setmění čekala v zámeckém parku stezka odvahy.

„V dřívějších letech jsme už pořádali Strašidelný rej, ale na zámku jsme poprvé. Zájemců přišlo hodně. Dorazily místní děti i přespolní. Do akce se s námi zapojili také žáci ze základní školy, kteří dělali v zahradě strašidla na jednotlivých stanovištích označených lucerničkami. U každého zastavení bylo písmenko, které si děti opsaly a na konci stezky ze všech získaných poskládaly tajenku. Za to je čekala sladká odměna a svítící náramky,“ řekla jedna z pořadatelek Daniela Cvachová.

Kromě dušičkového programu vymýšlejí v Buštěhradském pelíšku pro svoje členy i další zájemce celoročně velmi zajímavý program. Zavádějí zde navíc i čím dál populárnější coworking, kde si mohou maminky v klidu pracovat nebo se vzdělávat v kanceláři, zatímco si jejich děti hrají vedle v herně pod dozorem jiných maminek.