Kalendář akcí: 18. 6. 2023

Společenské akce

Rybářský Den otců

Termín: 16. 6. 2023 18:00 - 18. 6. 2023 18:00

Místo konání: Na Babkách

Pořadatel: Rybáři Buštěhrad

Rybáři Buštěhrad srdečně zvou na tradiční Den otců s rybáři, který nastane od pátku 16. června do neděle 18. června u dolního rybníka Na Babkách. Akce začne v pátek 18.00 hodin a skončí v neděli v odpoledních hodinách.

Podrobný program bude zveřejněn.

 

Výroba osobní mandaly se Zitou

Čas: 14:00 - 18:00

Místo konání: Café Parapet, Kladenská 498

Pořadatel: Café Parapet

Už podruhé k nám zavítá Zitra Hofierková, jejíž úzasnou a úspěšnou výstavu mandal jste u nás mohli shlédnout a jednu svou osobní mandalu si s ní vyrobíme.

Mandaly jsou mj. zdobené kamínky nejvyšší kvality a brusu od české firmy Preciosa.

Veškerý materiál je v ceně 1350,- Kč, počet míst je omezen, prosíme o rezervaci na tlf.: 602 427 203, případně na e-mailu gabina.kratka@seznam.cz.

Těšíme se na vás! 

Ke stažení:

 

Sportovní akce

Jízda Leo Poppera

Čas: 10:00 - 16:00

Místo konání: Buštěhrad - Branov

Pořadatel: Sportovní výbor města Buštěhradu

Při příležitosti výročí 50ti let od smrti Oty Pavla (31. 3. 1973) připravil Sportovní výbor města na 18. června 50 kilometrový cyklistický výlet z Buštěhradu do Branova na Křivoklátsku, kde Ota Pavel chytal ryby. Trase povede ve stopách památné jízdy jeho tatínka Leo Poppera z povídky Smrt krásných srnců, kdy jel za války na kole tajně z Buštěhradu do Branova ulovit srnce, aby se jeho kluci pořádně najedli před odjezdem do koncentračního tábora.

Po cestě vás čeká několik zastavení se zajímavým povídáním našeho kronikáře a na místě pak prohlídka pamětní síně Oty Pavla a po té oběd v restauraci U rozvědčíka (pouze rezervace místa). Jízda je otevřená všem věkovým kategoriím a každý účastník obdrží speciální upomínkovou medaily vyrobenou pro tuto příležitost. Pro ty, kteří na kole jet nemohou je zajištěna z Buštěhradu i zpět autobusová doprava, takže přidat se mohou i nesportující sousedé.

Pokud máte zájem, zaregistrujte se zdarma na webu sport.mestobustehrad.cz. Pokud byste chtěli využít autobus, je cena za jednu jízdu symbolických 50 Kč (tam a zpět tedy 100 Kč). Nazpátek se mohou svézt i cyklisté, pro které zajišťujeme přepravu kol. Kapacita autobusu je samozřejmě omezena, takže s registrací příliš neváhejte, Veškeré informace a registrace najdete na webu sport.mestobustehrad.cz.

 

Z okolí

EVOLUCE

Termín: 1. 6. 2023 17:30 - 30. 6. 2023

Místo konání: Melicharovo vlastivědné muzeum v Unhošti

Pořadatel: Základní umělecká škola Unhošť

Vernisáž výstavy prací žáků Výtvarného oboru ZUŠ Unhošť se bude konat 1.6.

Výstava potrvá celý červen.