Kalendář akcí: 7. 8. 2021

Sportovní akce

Rybolov

Čas: 08:00 - 12:00

Místo konání: Dolní rybník, registrace "Na Babkách"

Pořadatel: Rybářský spolek Buštěhrad

Máte chuť si zarybařit nebo to naučit své děti, přestože nemáte rybářský lístek?

Každou první sobotu v měsících červenec - říjen od 8 do 12 hodin Vám budou opět k dispozici členové rybářského spolku. Rybolov probíhá na dolním rybníku po předchozí registraci "Na Babkách"

 

Z okolí

Iliada - divadelní představení Divadla bez zábradlí

Čas: 20:00 - 22:00

Místo konání: Památník Lidice

Pořadatel: Památník Lidice a Divadlo bez zábradlí

 

Pozvánka z Památníku Lidice:

 

Dobrý den, vážení, v sobotu 7. srpna 2021 od 20.00 hodin vás zveme na nádvoří muzea Památníku Lidice k prvnímu uvedení největšího eposu světové literatury, Homérovy Iliady.

 

Výtěžek z tohoto společného Site specific projektu Divadla Bez zábradlí a Památníku Lidice půjde na Vojenský fond solidarity, jehož posláním je pomáhat těm, kteří jsou válce nejblíže, vojákům a jejich rodinám.

 

Díky skvělému textu autorů adaptace, Lise Peterson a Denisi O’Hare, práci amerického režiséra Guye Robertse i hudbě skotského skladatele Patricka Neila Doyla vzniklo představení, kterému se daří ukázat, že Homérova práce nepatří jen do osnov hodin literatury, ale že jde o dílo plné emocí, příběh, který byl aktuální v každé etapě lidských dějin. Pojednává totiž o válce.

Půjde o mimořádnou událost, která se již nebude opakovat. Celá scéna byla pro tuto příležitost upravena přímo na míru prostředí, ve kterém se představení odehraje. Součástí vstupenky bude zároveň i vstup do areálu Památníku Lidice včetně komentované prohlídky pietního území, prohlídky Lidické výtvarné sbírky s její kurátorkou, Mezinárodní dětské výstavy nebo expozice rodinného domu č.p.116 „Stavíme nové Lidice“.

Neváhejte proto navštívit 7. srpna Památník Lidice. Budete mít příležitost navštívit významné a architektonicky unikátní pietní místo, zajímavé expozice, zhlédnout neopakovatelné divadelní představení a přispět na dobrou věc.

 

Lístky jsou již v prodeji (https://goout.net/cs/listky/iliada/xfgj/), přičemž si můžete vybrat v různých cenových úrovních. Čím dražší lístek si koupíte, tím více Vojenský fond solidarity podpoříte.

Více informací ke vstupenkámwww.lidice-memorial.cz/pamatnik/aktuality/predprodej-vstupenek-na-homerovu-iliadu-nyni-i-v-lidicke-galerii

 

Těšíme se na Vaši návštěvu. Přijďte si spolu s námi užít  tuto mimořádnou kulturní událost.

 

Ing. Jana Chourová Plachá, MBA,

zástupkyně ředitele Památníku Lidice

- bližší informace na tel: 603 204 104, nebo elektronicky na placha@lidice-memorial.cz