Kalendář akcí: 13. 11. 2019

Kulturní akce

Buštěhradský filmový klub uvádí: Film k 30. výročí 17.11.1989

Čas: 19:00 - 21:00

Místo konání: Infocentrum Buštěhrad

Pořadatel: Buštěhradský filmový klub a Městská knihovna Buštěhrad

Letos v listopadu si připomínáme 30 let od listopadových událostí v roce 1989, proto se s českým filmovým režisérem Davidem Ondříčkem vypravíme do doby zdánlivě dávné, a to do Československa 50. let minulého století. 

Kriminální příběh Ve stínu začíná loupeží klenotnictví, jejímž vyšetřováním je pověřen kapitán Hakl (Ivan Trojan). Z běžné vloupačky se ale vlivem zákulisních intrik tajné policie začíná stávat politická kauza. Z nařízení Státní bezpečnosti přebírá Haklovu pozici major Zenke (Sebastian Koch), policejní specialista z NDR, pod jehož vedením se vyšetřování ubírá jiným směrem, než Haklovi napovídá instinkt zkušeného kriminalisty. Na vlastní pěst pokračuje ve vyšetřování. Může jediný spravedlivý obstát v boji s dobře propojenou sítí komunistické policie? Protivník je silný a Hakl se brzy přesvědčuje, že věřit nelze nikomu a ničemu. Každý má svůj stín minulosti, své slabé místo, které dokáže z obětí udělat viníky a z viníků hrdiny.

Ve stínu (ČR, SK, PL 2012)
krimi, drama, thriller
101 minut

režie: David Ondříček
scénář: Marek Epstein, David Ondříček, Misha Votruba
Kamera: Adam Sikora
Hudba: Jan. P. Muchow, Michal Novinski
Hrají: Ivan Trojan, Sebastian Koch, Soňa NOrisová, Jiří Štěpnička, Marek Taclík, Norbert Lichý, David Švehlík, Martin Myšička, Miroslav Krobot, Hynek Čermák, aj.