Kalendář akcí: 22. 8. 2019

Kulturní akce

Letní kino VIII: Diego Maradona (GB 2019)

Čas: 21:00 - 22:55

Místo konání: Zámecký park Buštěhrad

Pořadatel: Kulturní výbor MěZ Buštěhrad

Osmý večer sezóny letního kina v zámeckém parku patří další mimořádné letošní premiéře, kterou je strhující portrtét legendárního fotbalisty, kterým je autor tak zvané Boží ruky z čtvrtfinále MS roku 1986 v Mexiku, kde proti Argentině stála Anglie, jímž je:

Diego Maradona (GB 2019, režie Asif Kapadia)
dokumentární, sportovní
130 minut

O filmu:

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí...

Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara, britský filmový režisér Asif Kapadia (viz též jeho další mimořádné dokumenty "Senna" o Ayrtonovi Sennovi nebo "Amy" o Amy Winehouse) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu.

Představení začíná dříve, a to ve 21.00, vstupné je 50,- Kč.

Všechny návštěvníky prosíme, aby si přinesli vlastní sedačky a pro jistotu i teplé oblečení. Občerstvení zajišťuje Kulturní spolek Butzkow, které výtěžek z prodeje věnuje na podporu buštěhradské kultury.