Kalendář akcí: 21. 6. 2019

Kulturní akce

Divadlo V.A.D. - Harila aneb 4 z punku a pes

Čas: 20:00 - 22:00

Místo konání: BokOFFka Art Klub

Pořadatel: Divadlo KiX

Scénické čtení hry Helmuta Kuhla v provedení německé kulturní menšiny v Kladně

Jedná se o programově nejsprostější divadelní hru, která byla napsána, proto jí nedoporučujeme prudérním povahám.

Kdo je Helmut Kuhl?

Pod uměleckým pseudonymem Helmut Kuhl se skrývá René Levínský, autor amatérského souboru Nejhodnější medvídci Hradec Králové.
René vystudoval teoretickou fyziku na ČVUT v Praze, získal doktorát z teoretické ekonomie na CERGE University Karlovy. Šest let přednášel na Universitě Alberta Ludwiga ve Freiburgu, v současnosti pracuje jako vědecký pracovník v institutu Maxe Plancka v Jeně. Zabývá se teorií kooperativních a evolučních her a experimentální ekonomií. Renému za souhlas s uváděním děkujeme.

O čem hra je?

Hra pojednává o čtveřici německých punkerů, kteří se rozhodnou osvobodit ze ZOO v Basileji gorilu Kisoro. Vlastně je to ale hra o svobodě. Jedná se o programově nejsprostější divadelní hru, která byla napsána, proto jí nedoporučujeme prudérním povahám.

Proč scénické čtení?

Formát scénického čtení byl zvolen jednak proto, že při pouhém čtení vyniknou jedinečné textové kvality hry, a také proto, že byli herci líní se text učit. I přes skutečnost, že se jedná o scénické čtení, herci čtou v tematických kostýmech, protože jim to přináší jakési pozoruhodné uspokojení.

Po čtení následuje koncert?

Ano, jako nedílnou součást představení jsme zařadili punkový koncert v podání protagonistů. Na něm se odehraje devět těžce nadřených vypalovaček, které tvoří rodinné stříbro punkové muziky (Sex Pistols, Dead Kennedys apod.). Hraje i režisér představení Hans Wurm a to na kytaru.

https://www.divadlo-vad.cz/cz/28-harila-aneb-4-z-punku-a-pes.html

Vstupné: 100Kč