Kalendář akcí: 14. 3. 2019

Kulturní akce

Hroby

Termín: 8. 2. 2019 19:00 - 12. 4. 2019 19:19

Místo konání: Galerie Sýpka

Pořadatel: Galerie Sýpka a divadlo KiX

Fotografická výstava hrobů českých hřbitovů s doprovodnými akcemi na téma smrt, záhrobí, onen svět. Staré hřbitovy jsou mnohdy poslední připomínkou lidských osudů a zanikajícího osídlení zejména v pohraničních oblastech České republiky. Jsou výpovědí o nás samotných, o našem vztahu ke společnému kulturnímu dědictví a našim předkům. Bohužel tato výpověď nás mnohdy nestaví do lichotivého světla, což ukazuje právě tato výstava.

Výstava je výstupem projektu k dokumentaci a prezentaci skutečného stavu hřbitovů v České republice, realizovaného v roce 2016 spolkem Omnium.

 

AD 2017 - 2018, vernisáž výstavy

Čas: 17:30 - 20:00

Místo konání: 1. patro Buštěhradského zámku

Pořadatel: Anna Horčičková, Dagmar Hartmannová

Anna Horčičková je ekonomka, která pracuje na Městském úřadě v Buštěhradě. Malování se začala věnovat  před několika roky, kdy byla přizvána do kurzů probíhajících ve výtvarném spolku Hruška pod vedením Veroniky Stonjekové. Velkou zálibu našla v malování krajiny a architektury, zejména během letních plenérů v Úštěku.

Dagmar Hartmannová se profesně zabývá celoživotním, zejména zájmovým vzděláváním. Již řadu let je členkou výtvarného spolku Hruška, kde vznikla její tematicky velmi různorodá tvorba. Samostatně se věnuje zejména krajinomalbě. Pro okruh spřátelených výtvarníků pořádá letní malířské plenéry v Úštěku, pod vedením akademického malíře Jana Řeřichy.