Kalendář akcí: 11. 9. 2018

Kulturní akce

Buštěhradský filmový klub uvádí: Půlnoc v Paříži (USA 2011)

Čas: 19:00 - 21:00

Místo konání: Spolková místnost na zámku

Pořadatel: Buštěhradský filmový klub a Městská knihovna Buštěhrad

V úterý 11.9. Buštěhradský filmový klub zahájí podzimní část nové kulturní sezony 2018/19, pro kterou si vybral Půlnoc v Paříži očima patrona všech neurotiků, pravověrného klarinetisty a odhalitele nahé pravdy o životě na této planetě, jímž není nikdo jiný, než Woody Allen.

Mladý pár Gil (Owen Wilson) a Inez (Rachel McAdams), který se má na podzim brát, přijíždí s jejími rodiči do Paříže. Gil je nevýznamným spisovatelem, který miluje Paříž a chtěl by se sem po svatbě přestěhovat. Inez jeho romantickou představu nesdílí a nemá za to, že ve 20. letech bylo právě toto město místem, kde nastal Zlatý věk. Jednoho večera jde Inez se svými přáteli tancovat, zatímco Gil se prochází nočním městem. Této noci pravda trhne závěsem iluzí i tajemství a životy všech se promění .. Jeden z nejoptimističtějších Allenových filmů mezi snem a skutečností.

  • Scénář, režie: Woody Allen
  • Kamera: Darius Khondji
  • Hrají: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kurt Fuller, Mimi Kennedy, Michale Sheen, Adrien Brody, Kathy Bates, Carla Bruni, ad.

Promítání se mohou zúčastnit i nečlenové filmového klubu po uhrazení jednorázové legitimace v ceně 45,- Kč, která je ke koupi na místě.