Kalendář akcí: 21. 11. 2017

Kulturní akce

Buštěhradský filmový klub uvádí: J. Huston - Maltézský sokol (USA 1941)

Čas: 19:00 - 21:30

Místo konání: Spolková místnost městské knihovny

Pořadatel: Buštěhradský filmový klub a Městská knihovna Buštěhrad

Buštěhradský filmový klub zve na detektivní film z autorské dílny velkého vypravěče amerického filmu Johna Hustona na motivy románu z roku 1930 klasika žánru Samuela D. Hammeta s názvem Maltézský sokol z roku 1941.

Tomuto mysterióznímu filmu-noir vévodí herecká kreace Humpreyho Bogarta, který v něm stvárnil soukromé očko Sama Spadea, který přijímá od půvabné klientky zakázku, jež ho postaví nejen do role podezřelého z vraždy svého společníka, ale především do čela nemilosrdného lovu na černého sokola, který je klíčem k obrovskému majetku.

Četné ankety milovníků filmových detektivek i velkých tvůrců světové kinematografie tento film řadí na 1. místo mezi všemi svého žánru všech dob.

  • Scénář: J. Huston
  • Kamera: Arthur Edeson
  • Hudba: Adolph Deutsch
  • Režie: J. Huston
  • Hrají: Humphrey Bogart, Mary Astor, Gladys George, Peter Lorre, ad.

Promítání se mohou zúčastnit i nečlenové filmového klubu po uhrazení jednorázové legitimace v ceně 45,- Kč, která je ke koupi na místě.

 

Ostatní

Vánoční keramické tvoření

Čas: 17:00

Místo konání: ZŠ Oty Pavla Buštěhrad

Pořadatel: ZŠ Oty Pavla

Srdečně zvu vás i vaše děti na vánoční keramické tvoření betlémské figury. Sejdeme se 21.11.2017 v 17.00 hodin. Do práce se pustíme v keramické dílně. Přihlašujte se u pí. hospodářky, kde rovnou zaplatíte 150,- za osobu. Přihlásit se můžete do 10.11. Letos máme jen jeden termín, bude tedy rozhodovat datum přihlášení.

S sebou - pracovní oděv a nějakou dobrotu na svačinku, kávu a čaj Vám uvaříme.

 

S pozdravem
Mgr. Václav Barták
(zástupce ředitelky ZŠ a MŠ Oty Pavla Buštěhrad)
+420 732 859 383