Kalendář akcí: 8. 11. 2017

Kulturní akce

Buštěhradský filmový klub uvádí: K. Zeman - Baron Prášil

Čas: 19:00 - 21:00

Místo konání: Spolková místnost městské knihovny

Pořadatel: Buštěhradský filmový klub a Městská knihovna Buštěhrad

Ve středu 8.11. Buštěhradský filmový klub zve na rekonstruovanou verzi dobrodružného animovaného filmu s herci, slavné sci-fi a fantasy Karla Zemana Baron Prášil (ČSR 1961).

Filmová báseň o nekonečnosti lidské fantasie a jeden z nejpůsobivějších filmů Karla Zemana vznikla podle knihy Gottfrieda Augusta Bürgera, která vypráví o neuvěřitelných životních osudech Karla Friedricha Hieronymuse von Münchhausena. Nesmrtelného Barona Prášila svým nenapodobitelným hereckým projevem stvárnil Miloš Kopecký, jemuž role chvastouna, velkého fantasty a muže, který si za všech okolností ví rady, sedí přímo na tělo. Ostatně na jednu z posledních otázek, která mu byla položena mimo filmový plac či jeviště, čím by chtěl být, pokud by se znovu narodil, bez zaváhání odpověděl: "herečkou."

  • Scénář: Karel Zeman, Jiří Brdečka, Josef Kainar
  • Kamera: Jiří Tarantík
  • Hudba: Zdeněk Liška
  • Režie: Karel Zeman
  • Hrají: Miloš Kopecký, Jana Brejchová, Rudolf Jelínek, Karel Höger, Jan Werich, Rudolf Hrušínský, Karel Effa, Josef Hlinomaz, Eduard Kohout, ad.

Promítání se mohou zúčastnit i nečlenové filmového klubu po uhrazení jednorázové legitimace v ceně 45,- Kč, která je ke koupi na místě.