Kalendář akcí: 12. 8. 2017

Kulturní akce

Letní kino - Božská Florence

Čas: 21:15 - 23:00

Místo konání: Zámecký park

Pořadatel: Kulturní výbor

Neuvěřitelný, avšak pravdivý příběh o nejhorší zpěvačce na světě. Fascinující výkon trojnásobné držitelky Oscara, která na rozdíl od filmu Mamma Mia musela tentorkát zpívat co nejhůře.

Hříšně bohatá Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) se v roce 1944 sluní na vrcholu newyorské společnosti. Se svým manželem a manažerem v jedné osobě, St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), velkorysým patronem klasické hudby, oblažují městskou smetánku výběrem slavných operních árií v podání samotné božské Florence.

Jediným nedostatkem jejích vystoupení je skutečnost, že Florence nejenže nedokáže udržet při zpěvu melodii, ale její hudební nadání a hlas jsou vražedně příšerné. Takovouto drobnost ovšem dokáže dobrý milující manžel vyřešit....

Meryl Streep byla s postavou Florence Foster Jenkins obeznámena, ale možnost pracovat se Stephenem Frearsem pro ni byla rozhodující. „Mám mlhavou vzpomínku na první ročník na dramatické škole, kde jsme slyšeli záznam Florencina zpěvu. Znělo to jak skřípot a všichni jsme byli mrtví smíchy. Stephen mi zavolal a řekl: Mám pro Vás roli, je to nejhorší operní zpěvačka na světě. Byla jsem nadšená. Řekla jsem ano dřív, než jsem si přečetla scénář, protože jsem toužila pracovat s Frearsem. Mezi herci má pověst člověka, se kterým opravdu chcete pracovat.“ Více o vzniku filmu viz Presskit distributora v příloze.

  • Božská Florence (Florence Foster Jenkins, Velká Británie 2016)
  • drama, komedie / 110 minut
  • nevhodný pro děti do 12-ti let
  • Režie: Stephen Frears
  • Hrají: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, ad.
Trailer

 

Ke stažení: