Repreples konečně zase na Buštěhradě!

Zahrát a zazpívat k tanci a poslechu přijeli všemi oblíbení a jako vždy naprosto famózní All Right Band, kteří si vše sami zvučili a nasvítili. Mimochodem, ti pánové jsou jako Beatles, hraje jim to opravdu báječně. V předtančení nemohly chybět legendární Buštěhradské Šťabajzny, které si pro slavnostní večer připravily jeden ze svých nejlepších programů "Cikánky", ve kterém to roztočily tak, jak jen ony to znají a umějí.

Hostujícím tanečním párem byli letos svěží tanečníci ze Studia Zig-Zag z Prahy, kteří přivezli velmi svižný swing Lindy-Hop ve vysokém tempu s výskoky a "přehazovačkami", po kterém následoval blok 25 minut výuky swingu: pomalu krokem na první, pomalu stejně i na druhou, a šup rychle dvakrát za sebou dva kroky na třetí, a zase pomalu na čtvrtou.. chvilková motanice na začátku, ale pak jakoby rázem se to v člověku přehouplo do toho pravého "houpáku" a pak už to swingovalo samo.

Letos poprvé město oslovilo místní restauratéry a prodejce občerstvení a potravin s výzvou k nabídce služeb pro městský ples, které se s bravurou sobě vlastní zhostila posádka buštěhradské AktOFFky. Jako vždy, nechyběla pestrá tombola, ve které bylo letos více jak 100 tuze pěkných cen včetně koštěte, brambor, toaletního papíru, obruče hula-hop, jako i četných nejvybranějších pochutin všeho druhu a skupenství, až po hlavní cenu - čokoládový dort.

Vřelý dík patří firmě Balonky4You a členkám i členům Kulturního výboru a jejich přátelům a dobrovolníkům za krásnou výzdobu sálu den před plesem, pořadatelství, i statečný dopolední úklid v neděli po plese. Srdečný dík patří i našim buštěhradským Sokolům za propůjčené prostory sokolovny v přízemí a 1. patře.

Nejvřelejší díky všem usměvavým a krásně oblečeným dámám a pánům za příjemně prožitý společný čas na tanečním parketu i u slavnostních tabulí a těšíme se na příště.

Ať žije ples 2024!

 

Datum publikování: 6. 2. 2023

Autor článku: Martin Kosa

Autor fotografií: Monika Žitníková