Kouzelný dětský den v Buštěhradu

 

Začátek června patří již tradičně oslavám našich nejmenších – dětí – a proto byl právě pro ně v sobotu 4. června připraven bohatý program. Dopoledne mohly děti nalézt zábavu u rybníka společně s našimi rybáři a o odpolední část programu se postaralo Rodinné centrum Buštěhradský pelíšek, které si pro ně ve spolupráci s ostatními spolky a organizacemi připravilo Kouzelnou stezku v zámeckém parku a na zámeckém nádvoří. Na návštěvníky zde čekalo celkem 9 stanovišť, na kterých děti mohly potkat různé kouzelné bytosti. Celé odpoledne bylo navíc doprovázeno příjemným hudebním programem, o který se postarala naše ZUŠ a její hosté.

A co všechno musely příchozí děti splnit, aby si mohly na konci odnést zaslouženou odměnu? Hned prvním úkolem bylo vyrobení vlastní kouzelnické hůlky posypané kouzelným prachem. Po vyzkoušení, že hůlka skutečně funguje, dostal každý soutěžící svoji hrací kartu, do které následně sbíral razítka za splněné úkoly. Děti musely při absolvování kouzelné stezky prokázat různé dovednosti – proletět se na koštěti, trefit se koulí do tlamy draka, vyčarovat si svůj vlastní gól, prolézt pavučinou, rozpoznat dovednosti různých bytostí, ochutnat připravené kouzelné lektvary apod. Protože spousta dětí vyslyšela naši výzvu, promenádovaly se zámeckým parkem nejenom dospělé, ale i dětské kouzelné bytosti. Pokud jste tedy v sobotu 4. června narazili na několik malých kouzelníků, čarodějek (ale třeba i rytířů nebo princezen Elsa), nebojte se, neklamal vás zrak :)


A protože i počasí nám bylo navzdory předpovědi nakonec nakloněno, využilo možnosti vyzkoušet si své kouzelnické dovednosti přibližně 270 dětí, které si na startu vyzvedly hrací kartičku. Za tuto velkou návštěvnost jsme opravdu velmi rádi, větším závazkem je však pro nás pozitivní zpětná vazba, které se nám dostalo, a zejména spokojené děti, jež odcházely domů se zaslouženou odměnou. Doufejme, že i rodičům se připravený program líbil a že po požití kouzelného lektvaru se jim doma v neděli ráno neprobudily v postýlkách kočky, žáby nebo dokonce draci, ale hodné a usměvavé děti.

Závěrem mi dovolte poděkovat všem, kteří svou aktivní účastí a pomocí přispěli k tomu, že si děti mohly svůj svátek dosyta užít – Sokol Buštěhrad, SK Buštěhrad, Jednotka sboru dobrovolných hasičů Buštěhrad, paní Zdeňka Doležalová z místní pobočky ČČK, město Buštěhrad, ZUŠ Buštěhrad, Kulturní spolek Butzkow, technické služby. Mé osobní poděkování patří mým pelíškovským kolegyním, které ve svém volném čase vše neúnavně připravovaly, aby mohl dětský den proběhnout dle našich představ.

Zuzana Jonášová, RC Pelíšek

 

Datum publikování: 4. 7. 2022

Autor článku: Zuzana Jonášová

Autor fotografií: Jaroslav Pergl,