Jarní hraní v parku

Příjemné sobotní odpoledne 21.5. v zámeckém parku nabídlo pohodové zastaveníčko s uměleckými ansámbly spřátelených Základních uměleckých škol našeho kraje. Organizátor v čele s ředitelem  Martinem Filou a  Petrem Vaňkem a jejich asistenty se ke stavbě pódia s hudebními pultíky a celým zvukovým aparátem v parku sešli již v 9.00 dopoledne, souběžně s nimi připravovali dobrovolníci z Kulturního spolku Butzkow pod velením Heleny Bleskové, též pracovnice Infocentrum Buštěhrad, stánek s občerstvením pro malé i velké. 

V 15.00 koncertní setkání uvedl ředitel buštěhradské ZUŠ p. Fila a poté si slovo vzala muzika. Postupně zazněly melodie známé z filmů Fantomas, Profesionálové, aj. i méně známé v podání Malého orchestru a Pěveckého sboru ZUŠ Buštěhrad pod vedením Petra Vaňka a Soni Macháčkové. Poté na pódium vystoupil flétnový soubor Aulodie pod vedením Jitky Petříkové s jejich originálním podáním jiných filmových melodií, aby pak předal slovo orchestru Hudba z Marsu pod taktovkou Simony Vaňkové ze své domovské ZUŠ Jižní Město. Nakonec se všechny orchestry spojily a zahráli společně, což byl pro mnohé milovníky hudby zážitek nejsilnější. 

Nezbývá než poděkovat všem, kteří akci připravili, jako i všem divákům, kterých do zámeckého parku na dobrou muziku přišlo přes 200. Zámecký park opět žije a to je moc dobře.

 

Datum publikování: 25. 5. 2022

Autor článku: Martin Kosa

Autor fotografií: Jaroslav Pergl