20. narozeniny Buštěhradského Muzea Oty Pavla

Oslava 20 let Buštěhradského muzea Oty Pavla

Na oslavu jsme se svědomitě připravili – akci propagovali, připravili občerstvení, upekli perníčky, objednali dort, zorganizovali program pro děti a instalovali fotografický koutek.

Návštěvníci se zpočátku trousili jen sporadicky, na program pro děti v 11 hodin nepřišel nikdo. Ale již odpolední program pro děti se zaplnil a návštěvníků bylo najednou dost. A odpoledne se málem nevešli do prostor u psacího stolu spisovatele, kde prohlídka začínala. Tam byli návštěvníci nejdříve podrobeni malému znalostnímu testu a pak byli seznámeni se základními informacemi o životě a díle Oty Poppera – Pavla. Prohlídka pokračovala procházkou v expozici, povídáním u nejzajímavějších exponátů i ukázek tvorby spisovatele v českém jazyce i v překladech. Na závěr mohli návštěvníci zhlédnout film, ve kterém je zachycen bratr Hugo.

Po skončení sobotní odpolední prohlídky byli všichni pozváni na posezení u kávy do prostor Buštěhradského pelíšku, kde jsme společně se zastupiteli Jirkou Bleskem a Jakubem Pláškem slavnostně sfoukli 20 svíček na dortu. A pak se povídalo, prověřovaly se znalosti ve veselém kvízu a spolek děkoval městu Buštěhrad, protože bez něj by muzeum nebylo.

V neděli jsme s oslavou pokračovali a přivítali další návštěvníky v komentovaných prohlídkách.

Během oslav narozenin muzea nás navštívilo 95 návštěvníků.

Za skvělou organizaci akce děkuji členkám spolku, průvodkyním Evě Procházkové, Jitce Fršlínkové, Marii Kašákové, pedagogům Davidovi Venclíkovi a Martině Sumcové, za skvělé rybí perníčky dobré duši Zdence Vestfálové, za dar luxu do fotokoutku paní Janě Komárkové, za zapůjčení prostor RC Buštěhradský pelíšek a za finanční podporu městu Buštěhrad.

Za Buštěhrad sobě

Ivona Kasalická

 

Datum publikování: 3. 5. 2022

Autor článku: Ivona Kasalická

Autor fotografií: Jan Kasalický, Jaroslav Pergl