Komentovaná vycházka Věčně mladých seniorů

Vycházka byla původně zamýšlena coby přivítání nově přibyvších na Buštěhrad, jejichž spoře obsazená místa nakonec zhusta využili vděční obyvatelé sousedního města Kladno, a proto měla celkem dva starty: v Buštěhradě se vycházelo od základní školy v Tyršově ulici, na Kladně z autobusové zastávky "na šestém" tak, aby se oba proudy sešly ke psolečnému startu u sv. Jána.

Vycházka nabídla celkem osm zastavení s odborným komentářem v podání buštěhradského pana kronikáře: 1. Kostielík sv. Jana Křtitele, 2. Pomník obětem leteckého náletu v lese u sv. Jána, 3. Žraločí zuby, 4. Smírčí kříž za zdí nového hřbitova ve Vrapicích, 5. Kostel sv. Mikuláše ve Vrapicích a hrob Václava Černého, objevitele černého uhlí na buštěhradském panství ještě v 18. století, 6. Vrapický dvůr, 7. Kaplička sv. Trojice, a 8. Pomník obětem světových válek.

Jak už to tak bývá, původně plánovaných 7 kilometrů se trochu navýšilo, a to díky nedostatečnému turistickému značení v lese, ale i živým zájmem všech zúčastněných o volný pobyt v přírodě vespolek. Vycházka vzbudila mezi Kladeňáky svěží ohlas, v současnosti je v jednání další pokračování - blahopřejeme!

 

Datum publikování: 11. 8. 2021

Autor článku: Martin Kosa

Autor fotografií: Jaroslav Pergl