Knihovna v novém hávu

Slavnostní zahájení provozu knihovny v nových prostorách se uskutečnilo 16. 7. 2015 v 18.00 hodin. Přesto, že je období prázdnin a dovolených, sešlo se zde mnoho příznivců knihovny, aby se sami  ujistili, jak jí to bude v nových prostorách slušet.

Po přivítání příchozích paní starostkou Buštěhradu, se ujal slova Ing. Jiří Mika, ředitel Středočeské vědecké knihovny v Kladně. Vyzdvihl knihovnu jako důležité místo pro setkávání všech generací. Následovalo slavnostní přestřižení pásky. Paní knihovnice Mgr. Drahomíra Čermáková uvítala čtenáře a za chvíli bylo uvnitř knihovny živo.

Připraveno bylo i malé pohoštění a svou premiéru měl kávovar. Ti, kteří v krásném letním podvečeru nechtěli pobývat uvnitř zámku, využili nově zřízeného posezení v podloubí, které přispěje k tomu, aby zámek začal žít.

Velkým překvapením byl dar pana Vladimíra Matyáše z Českého Jiřetína, věnoval nám historický diplom vztahující se k dějinám Buštěhradu. Paní starostka pro vystavení tohoto unikátu zvolila příhodné místo ve výklenku zámecké knihovny. Autor literatury faktu a historik Mgr. Jiří Kovařík přečetl úryvek z chystané knihy o napoleonské době. Posledního buštěhradského chodce zde představil Jiří Blesk. Příjemnou atmosféru podtrhla bluesová hudba skupiny The Furnitures.

Do nově opravených prostor v přízemí buštěhradského zámku se nám tedy přestěhovala knihovna. Nelze upřít, že to stálo mnoho úsilí a je zde spousta další práce, která nejen paní knihovnici čeká.

Děkujeme všem, kteří přispěli k tomu, aby se nám - malým i velkým, v nové knihovně líbilo.

 

Datum publikování: 22. 7. 2015

Autor článku: Jitka Müllerová, Jaroslav Pergl

Autor fotografií: Jaroslav Pergl, Kulturní výbor