Filipojakubská noc aneb Pálení čarodějnic

Rok s rokem se sešel a my už se zase shromáždili na Žižkově náměstí před „Bekama“, abychom odtud vyrazili průvodem k rybníku a tam odstartovali kdovíkolikátý ročník tradičního Pálení čarodějnic.

Netřeba psát, jak akce byla zdařilá. To je na pohledu každého jednoho, kdo se jí zúčastnil. Ale jsem si jistá, že každá akce na malém městě a takového formátu, jako jsou právě Čarodějnice, lidi sbližuje, přináší příjemné chvíle a vytváří pocit, že ještě pořád umíme být lidé společenští a hezky se bavící. A dívat se na to okem jednoho z organizátorů a vidět usmívající se uvolněné osoby, které si dovolily se zase jednou poddat onomu „teď a tady“, je pocit o to hřejivější.

Možná se to sem teď úplně nehodí, ale i tak bych ráda poděkovala těm, kteří celou akci dali dohromady, a vy všichni jste se díky nim mohli přijít pobavit. Díky Gábině Plaché, Helče Bleskové, Jardovi Perglovi, Ivoně Kasalické a Milanovi Mudrovi, a všem členům jejich rodin, kteří se také podíleli. Dále pak Junáku Buštěhrad, který pod vedením J. Kořínka, O. Horkého a J. Procházky připravil celý prostor na nával účastníků. Dík patří také starostce Daniele Javorčekové a celkově Městu Buštěhrad za finance a zodpovídání všech možných i nemožných dotazů, Technickým službám děkuji za pomoc kdykoliv, když bylo třeba, Michalovi Finitovi za luxusní plakát, Zuzce Kunové za pobavení dětí i rodičů, všem kapelám (Z. E. M., The Furnitures a Rock and Roll Band FIDO) za hudební stránku akce, Tomášovi Zoubkovi za moderování až do pozdních hodin a také díky všem stánkařům, že nás občerstvili.

Jedno děkuju jsem posílala už ten večer někam „nahoru“, že i přes špatné vyhlídky, co se týče počasí, první kapky z nebe padly až v 00:55 h – pět minut před ukončením akce. Někdo asi nad námi držel ochrannou ruku. A poslední díky je pro všechny ostatní, kteří také přiložili ruku k dílu. Byla to velká skupina lidí, a já pevně doufám, že jsem na nikoho nezapomněla. A kdyby ano, jistě mi to odpustí. Pálení čarodějnic hodnotím za 1*. Na další akci na viděnou!

 

Datum publikování: 5. 5. 2015

Autor článku: Eliška Hrabinová, Kulturní výbor