Ořešínský vandráček

V sobotu 25. dubna se v Buštěhradě konal již 4. ročník Ořešínského Vandráčku - akce, spojené s oslavou Dne Země. Tradiční putování po stanovištích s plněním různých úkolů organizovalo rodinné centrum Buštěhradský Pelíšek. Zúčastnil se rekordní počet dětí i dospělých, kteří si prošli stezku plnou soutěží a zábavy. Na sedmi stanovištích si děti vyzkoušely svou zručnost a obratnost, zazpívaly si písničky s harmonikou a prověřily si své vědomosti v záludném kvízu.

Za účast si vysloužily krásné perníkové medaile, které mohly hned sníst, k chuti přišly i koláče, upečené místními maminkami. V prostranství Ořešína pak na děti i jejich doprovod čekalo občerstvení, stan s aktivitami pro menší děti, pískoviště, malování na obličej, jízdy na koních a především veselé vystoupení „ Pan Žlutý a paní Karamela“ Divadelního spolku MIMo.s, které se setkalo s velkým ohlasem a nadšením.

Nechyběl ani táborák, kde se daly opéct buřty či chléb, donesené z domova. Celá akce byla korunována příznivým počasím a velmi příjemnou atmosférou, za kterou bychom rádi poděkovali všem, kteří nám pomáhali s organizací, ať již jednotlivcům na všech soutěžních stanovištích, tak Technickým službám města Buštěhrad, Junákům a sponzorovi Doma je Doma. 

 

Datum publikování: 29. 4. 2015

Autor článku: Jana Zárubová, RC Buštěhradský pelíšek

Autor fotografií: Milan Záruba