Reprezentační ples města 2015

Po značných zmatcích vzniklých snahou stihnout mnoho věcí na poslední chvíli se vyplatil odklad. Myslím, že ples města se vydařil po všech stránkách. Výborný plakátek zabral.

Hudební skupina Largo, jejíž název vzbuzoval dojem, že bude mít blíže ke koncertu než k tanci, nakonec dokázala, že dobrý muzikant musí zahrát vše. Navíc se při ní slyšeli i ti, co si zrovna nepřišli zatancovat. Po půlnoci už hrála na přání, a pokud jsem stačil registrovat, žádný požadavek nezůstal nevyslyšen.

Program zahrnoval i předtančení. První dvojice svými dvěma vstupy ukázala, že i na Buštěhradě se rodí taneční talenty. Dalším bylo vystoupení „našich“ Šťabajzen, které předvedly, že si ten název plně zaslouží.

Tombola, která prý vždy bývala hlavním tahákem těchto plesů určitě nezůstala své tradici nic dlužna. Více jak 100 cen. Díky vedení města, které dokázalo zajistit výborné sponzory, způsobilo to, že připravených 800 lístků bylo málo. Takový byl zájem o hodnotné ceny. Výnos z tomboly podpoří nový kladenský babybox.

Účast 76 lidí by možná mohla být vyšší, ale v dubnu, po sezóně? Přesto byly okamžiky, kdy byla na parketu opravdu tlačenice. Myslím, že nejen ti, kteří ples města letos organizovali (kulturní výbor s podporou vedení města) a z počátku nehýřili optimizmem, odcházeli navýsost spokojeni a litovat mohou jenom ti, co nepřišli a neužili si ten pocit, že už je tu zase do tance.

 

Datum publikování: 30. 4. 2015

Autor článku: Jaroslav Pergl, Kulturní výbor

Autor fotografií: Jaroslav Pergl, Kulturní výbor