Zlodějka nechutným způsobem v Buštěhradě obrala manželský pár seniorů o 36 tisíc

Zdroj: (jk), Kladenské listy, 4. 10. 2017

Neznámá žena zneužila dobré vůle důchodců. Vstoupila na jejich pozemek pod záminkou, že by si ráda natrhala jablka z jejich zahrady. Poté se vetřela do domu, odkud v nestřežený moment odcizila seniorům 36 tisíc korun v bankovkách.

Scénář krádeže se nápadně podobá příběhu z Velké Bučiny, kde taktéž neznámá žena okradla pětaosmdesátiletou seniorku. Na její pozemek se vetřela pod záminkou, že si potřebuje odskočit. Potom prohledala ložnici, ze které si odnesla tisíce korun, zatímco stařenka o holi situaci bezmocně přihlížela.

V pondělí druhého října se prakticky totéž odehrálo v Buštěhradu. K domu v Družstevní ulici, kde bydlí manželský pár ve věku čtyřiadevadesát a devětaosmdesát let, přišla neznámá žena. Majitele domu poprosila, zda by si u nich mohla natrhat jablka pro děti. Pod záminkou, že potřebuje použít toaletu, pak vnikla do domu, přičemž ve vteřině manželům odcizila 36 tisíc korun v hotovosti. S penězi rychle utekla neznámo kam.

„Případ je prošetřován jako přečin krádeže a pachatelce hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ sdělila Kladenským listům policejní mluvčí Michaela Nováková.

Kladenské listy si uvědomují závažnost situace a žádají čtenáře o sdílení tohoto článku. Ačkoli jsou senioři častým terčem podobných útoků, právě k nim se informace zpravidla nedostanou. I proto drzí zloději se svými podlými taktikami stále slaví úspěchy. Varujte své blízké, mluvte s rodiči i prarodiči. Obezřetnost před podobnými návštěvami je na místě!