Kalendář akcí: 22. 4. 2018

Akce pro děti

Ořešínský vandráček

Čas: 14:00

Místo konání: Sraz u dolního rybníka

Pořadatel: Rodinné centrum Buštěhradský pelíšek

  • Akce pro děti RC Pelíšek
  • 14:00 - 15:00 registrace na Babkách – mezi rybníky 
 

Kulturní akce

Současná česká mozaika - výstava

Termín: 6. 4. 2018 10:00 - 30. 5. 2018 16:00

Místo konání: Sýpka Buštěhrad - galerijní prostory

Pořadatel: Město Buštěhrad, Art a Craft Mozaika

Upozornění v případě nepřítomnosti dohledu.

Kontakt: Hedvika Servusová - 733 42 42 55

 

Nevolejte prosím Vinotéku Sýpku !

Výstava bude otevřena vždy v úterý, pátek a sobotu od 10:00 - 16:00 hod - dodržujte prosím stanovené dny a časy !!

Na základě setkání jednotlivců, kterým není osud mozaiky lhostejný, vznikl spolek Art a Craft Mozaika, z.s. Již sedmým rokem se zasazuje o popularizaci a propagaci muzívního umění prostřednictvím výstav, workshopů, přednášek či publikací, ale také péčí o muzívní dědictví či vlastní autorskou tvorbou jednotlivých členů.

Věříme, že i předkládaná výstava nadchne pro umění mozaiky i Vás!

Magdalena Kracík Štorkánová,
zakladatelka spolku

Art a craft Mozaika
Veronika Vichterová

Výstavu v našem městě pro Vás zajišťuje Art a craft Mozaika ve spolupráci s Městem Buštěhrad a dobrovolníků z řad občanů města a členů spolků. Děkujeme dámám a pánům z Věčně mladých seniorů za zajištění otevíracích hodin výstavy, Martinu Kosovi za organizaci, Víťovi Helískovi za veškerou podporu a za poskytnutní prostor Sýpky Buštěhrad.

 

Ostatní

Mozaikový workshop

Čas: 11:00 - 15:00

Místo konání: Sýpka Buštěhrad

Pořadatel: Město Buštěhrad, Art a Craft Mozaika, GR8mozaik

Současná česká mozaika - workshop

V rámci výstavy máte možnost se zúčastnit mozaikového workshopu, kde si sami můžete vyzkoušet tuto techniku na vlastní prsty a představivost.

Workshopem Vás povede Milan Jaroš - GR8mozaik a Hedvika Servusová - GR8mozaik  pod zkušeným vedením paní MgA. Magdaleny Kracík Štorkánové, ak. mal.  -  Art a Craft Mozaika.

Získala středoškolské vzdělání na Výtvarné škole Václava Hollara (jeden rok studium na Patapsco High School and Center for the Arts, Baltimore, USA). Již během studia na pražské Akademii výtvarných umění v ateliéru restaurování děl sochařských se začala blíže zajímat o vytváření mozaik a o tuto techniku. Mozaiku jako studijní obor měla možnost poprvé odborně studovat na půlroční stáži na Academia di Belle Arti v Italské Carraře a po dokončení AVU na letní škole Scuola Mosaicisti di Friuli v Itálii. V její tvorbě se objevují jak kopie antických mozaik, tak i díla realizovaná na základě vlastních návrhů inspirovaná různými kulturami Latinské Ameriky či Austrálie (jejich barevností a materiály). Mozaiky sestavuje z kostiček mramoru (tesser), benátského skla, keramických úlomků ale i dalších přírodních materiálů jako jsou oblázky, mušle, ulity či třeba korály, perleť nebo polodrahokamy.

Kromě mozaiky se věnuje památkové péči, cestovnímu ruchu, účastní se mnoha výtvarných a sochařských projektů, výstav a organizuje mezinárodní sochařské sympozium Organica Botanika v Horním Bezděkově.

  • Zájemci se prosím hlašte na e-mailu infocentrum@mestobustehrad.cz nebo na tel. čísle: 733 42 42 55  (Hedvika Servusová)
  • Vstupné dobrovolné.