Kalendář akcí: 26. 10. 2017

Kulturní akce

Městská knihovna uvádí: Josef Kotouč & kolektiv - Pěvec i zachránce - přednáška

Čas: 18:00 - 19:30

Místo konání: Spolková místnost městské knihovny

Pořadatel: Městská knihovna Buštěhrad

O tom, že v Buštěhradě se v prosinci koná tradiční soutěž ve zpěvu harckých kanárů, jste možná už slyšeli, vždyť se u nás koná již od roku 2009. Odkud ale harčtí kanáři pocházejí, kde se s jejich chovem začalo a proč, co všechno umějí a jaká jsou úskalí i krásy soutěží ve zpěvu kanárů, to už je na velmi dlouhý příběh. 

 

Máme štěstí, že právě v našem městě je jeden z nejlepších chovatelských spolků, jejichž členové patří k nejúspěšnějším chovatelům nejen doma, ale i v mezinárodním srovnání. Jedním z nich je jednatel Spolku chovatelů harckých kanárů, pan Josef Kotouč, který se v letošním roce stal dokonce vítězem mezinárodní letní soutěže ve zpěvu jednotlivců v Železné Rudě, a získal 3. místo v další soutěži ve slovenských Vrútkách. 

 

Již dnes srdečně zveme na v pořadí již deváté soutěžní klání harckých kanárů, které v našem městě proběhne ve dnech 28. - 29. 12. tohoto roku (mj. již podruhé s kolegy z Ústí n. L., kterým se  prostředí na zámku velmi líbí). O co všechno v souboji půjde, kdo se ho zúčastní a s jakými "teamy" pěvců, to se můžete dozvědět již tento čtvrtek 26. 10. ve spolkové místnosti městské knihovny (přízemí buštěhradského zámku vedle výtahu). 
 

Přednáška začíná v 18.00 hodin a vstup je volný, součástí přednášky budou i ukázky harckých kanárů ve filmové projekci.

 

Těšíme se na Vás!