Kalendář akcí: 24. 10. 2017

Akce pro děti

Halloweenská oslava

Čas: 16:00 - 18:00

Místo konání: Tyršova 77, 273 43 Buštěhrad

Pořadatel: ZŠ a MŠ Oty Pavla

Dovolte, abychom vás všechny pozvali na tradiční Halloweenskou oslavu, která se koná na Základní škole Buštěhrad v úterý 24. 10. 2017 od 16 do 18h. 

Oslava proběhne v přízemí nové budovy ZŠ a v přilehlém atriu. Návštěvníci se mohou těšit na strašidelné soutěže (o nejlepší masku, nejlepší strašidelný tanec, nejhezčí dýně), výrobky dětí, chutné občerstvení, opékání špekáčků a dobrou náladu.

Těšíme se na vás! 
Kolektiv ZŠ

 

Kulturní akce

Buštěhradský filmový klub uvádí: Ch. Chaplin - Světla ramp

Čas: 19:00 - 21:30

Místo konání: Spolková místnost Městské knihovny

Pořadatel: Buštěhradský filmový klub a Městská knihovna Buštěhrad

Po italském neorealismu obrátíme svoji pozornost k další legendě světové kinematografie, Charlie Chaplinovi a jeho ne příliš často promítanému filmu Světla ramp z roku 1952. Kromě strhujícího příběhu stárnoucí hvězdy, která zápasí s neodbytností stáří a postupujícím zapoměním kdysi dychtivého publika, je tato tragikomedie proslulá i další autorskou hudbou nezapomenutelného Tuláka, za kterou získal Oscara.

Světla ramp Chaplin považoval za svůj nejlepší film. Tento tragický, dojímavě sentimentální dozpěv za jednou velkou kariérou je Chaplinův snad nejosobnější film - paralela mezi životními osudy hlavního hrdiny Calveri a Chaplina je zjevná. O to osudověji působí, že po tomto filmu mu byla další práce v USA zakázána: po pobytu v Evropě mu byl - ještě před uvedením právě tohoto jeho filmu – znemožněn návrat do Spojených států, údajně pro neamerické smýšlení. Chaplin, rozhořčený jednáním Ameriky, vzápětí přesídlil do Velké Británie a později do Švýcarska, které si zvolil za svoji poslední zemi svého života.

Představení se koná od 19:00 v přednáškovém sále Městské knihovny.

Film mohou navštívit i diváci, kteří nejsou členy BFK, oproti zakoupení jednorázové legitimace za 45 Kč a to přímo před představením.

Tento tragický dojímavě sentimentální dozpěv za jednou kariérou je Chaplinův snad nejosobnější film - paralela mezi životními osudy hlavního hrdiny Calveri a Chaplina je zjevná. O to osudověji působí, že po tomto filmu byla Charlesi Chaplinovi zakázána další práce v USA: po pobytu v Evropě mu byl - ještě před uvedením jeho filmu SVĚTLA RAMP – znemožněn návrat do Spojených států, údajně pro neamerické smýšlení. Chaplin, rozhořčený jednáním Ameriky, vzápětí přesídlil do Velké Británie.