Kalendář akcí: 8. 3. 2017

Kulturní akce

Výstava mandal z čajových přebalů "Barvy v kruhu"

Termín: 2. 2. 2017 17:00 - 30. 3. 2017

Místo konání: Zámek Buštěhrad - 1.patro

Pořadatel: Gabriela Beranová a Město Buštěhrad

Zveme vás na výstavu Gábiny Beranové "Barvy v kruhu", kde bude k vidění 45 mandal tvořených z čajových přebalů posbíraných od lidí z celé ČR, pečlivě vyskládaných a nalepených v mandalu.

Doba konání výstavy: 2.2. - 30.3.2017

Místo: Zámek Buštěhrad - 1. patro

Vernisáž výstavy se koná 2.2. od 17:00 ; vystoupí trio LeMaJa - zpěv  a  Petr Štěpán - kytara.

http://www.tukutuku.cz/uspech/krasa-z-odpadku-aneb-co-vas-nenapadlo-nevyhodit/

 

10 miliard - co máte na talíři?

Čas: 19:00 - 21:30

Místo konání: Společenský sál zámku Buštěhrad, Revoluční 1

Pořadatel: Buštěhradský filmový klub a Městská knihovna Buštěhrad

Buštěhradský filmový klub uvádí dokumentární film z programu již 19. Ročníku MFF Jeden svět (6. – 15.3.2017, Praha a dalších 32 měst ČR) s názvem 10 miliardf – co máte na talíři? (10 Billion – What´s On Your Plate?, Německo 2012).

Jaký způsob produkce potravin dokáže uživit rostoucí počet lidí na této planetě? Nestojí svět na rozhraní potravinové katastrofy? Režisér Valentin Thurn, jehož úspěšný film Z popelnice do lednice byl uveden na Jednom světě v roce 2012, analyticky rozebírá jednotlivé přístupy k zemědělství, od mechanizovaného průmyslového způsobu přes umělou výrobu potravin až po městské zahradničení na parkovacích stáních. Film servíruje různorodé pohledy na dané téma ze všech koutů světa, finální rozhodnutí je však na každém z nás: jaké jídlo si na vlastní talíř sami vybereme?

Tento film, který shlédneme ve společenském sále městského úřadu (na zámku Buštěhrad ve 2. patře) ve středu 8. 3. od 19.00 hodin, uvádíme zdarma díky otevřenému festivalovému programu Promítej i ty, do kterého se můžete zapojit i Vy a promítnout svým přátelům, spolužákům ve škole, kolegům nebo u Vás doma další z celkem 46 pozoruhodných dokumentárních filmů. Více informací je k dispozici zde:
www.promitejity.cz
www.jedensvet.cz
www.clovekvtisni.cz

V příloze "10Miliard_OtazkyOdpovedi" aktuálně přidáváme řadu informací k tématu. Skvělá práce festivalového teamu!

Ke stažení: