Kalendář akcí: 2. 11. 2016

Kulturní akce

Divadelní pentagram na Buštěhradě poprvé

Čas: 20:05 - 21:55

Místo konání: Restaurant U Bečvářů, 1. patro

Pořadatel: Divadlo KiX

Divadlo KIX srdečně zve na první buštěhradskou divadelní akci v rámci volného sdružení pěti amatérských ansámblů s názvem Divadelní pentagram, která se uskuteční ve středu 2. 11. v horním sále Restaurace U Bečvářů od 20:05 hodin. Jako první se naší kulturní veřejnosti představí kladenské divadlo Hotel O s představením Ruský kabaret

Hotel 0

Aktivita téměř dvacetičlenné amatérské divadelní formace Hotel 0 z Kladna se soustředí kolem autorského diva-dekadentního seriálu, ve kterém se snoubí poetismus, snové abstrakce, krimi, pokleslé formy humoru a bizarní perverzita. To vše se odehrává v čase za horizontem nula v útrobách hotelu, kde nic není nikdy na stejném místě. Pokoje obývají bizarní kreatury ze surové reality, které prožívají své frustrace i extáze a jsou klíčovými postavami k odhalení duše Hotelu 0. Divák se stává spoluobyvatelem Hotelu 0 a každou svou návštěvou seriálového dílu poodhalí fragment jeho existenčního kontinua v čase, prostoru i snu.

Ruský kabaret

Představuje vedlejší projekt Hotelu 0, jak samotní tvůrci dodávají, „bylo na čase přistoupit na komerčnější projekty a otevřít se divákovi“. Ruský kabaret je pásmo chechtandy, řachandy a juchajdy. Společně podumájeme nad šálkem horkého čaje, prosviští kolem nás nějaká ta ruská slovíčka, adrenalin v krvi nám zvednou spanilé ruslany, záhy se ztratíme v zhoubované bajce a taky trochu napomůžeme propagandě... Prostě a jasně Ruský kabaret je chechtanda a kdo z diváků nechce jen tak pasivně sedět, může třeba i sveřepě smíchy slzet. 

Vstupné je zcela dobrovolné a první představení je spojeno s benefiční akcí, k čemuž naši hosté uvádějí:

My Nuly bychom se rádi připojili k benefici za našeho kamaráda Petra Dočekala, spolumajitele oblíbeného kladenského klubu Auto Da Fé, kterému vybouchnul plyn a přišel o vše, ale žije!!! Z představení Ruský kabaret u Bečvářů půjdou všechny utržené peníze na transparentní účet. Jestli nejste milci umění, vydržte nás a návštěvou přispějte na Dóču.
Těšíme se na viděnou!

Vaše Nuly

 

Společenské akce

Haloweenská oslava + prohlídka nové přístavby školy

Čas: 16:00 - 18:00

Místo konání: ZŠ a MŠ Oty Pavla, Tyršova 77, Buštěhrad

Pořadatel: ZŠ a MŠ Oty Pavla

Vážení rodiče, žáci.

Dovolte abychom Vás všechny pozvali na tradiční Halloweenskou oslavu, která bude letos spojena s čarodějnou prohlídkou nové přístavby školy plnou překvapení a zábavy. Jako vždy pro vás bude připraveno občerstvení, stánky s výrobky, zábava, vystoupení žáků a jiné aktivity.

Termín konání: 2.11. 2016 od 16 do 18h v nové budově ZŠ.

Těšíme se na Vás.

Učitelský sbor ZŠ